Eurogamer.dk

Reto Moto om Heroes & Generals

Dansk spilindustris næste store hit?

Det ligner mest af alt en enorm gammel herskabslejlighed. Der er højt til loftet, fin stuk og sildebensparket, og adressen på Nørregade i det indre København signalerer nok også mere minkpels og kongepuddel end Silicon Valley. Men ikke desto mindre er det her, at dansk spilindustris Stealth Fighter – Reto Moto – her gemt sig under radaren, mens de de seneste to år har kodet løs på deres første projekt.

Det der gør Reto Moto særlig interessant er, at de fleste af firmaets nuværende 12 ansatte tæller nogen af de helt gamle drenge i dansk spiludvikling. Mange af dem startede med Amiga-demoer og har udviklet konsolspil til Megadrive og Genesis i udlandet, og de var med til at starte IO Interactive op herhjemme inden Hitman blev Hitman.

Derfor er det med en vis spænding at jeg tager plads ved det store mødebord i hvad der engang må have været lejlighedens spisestue, sammen med Jacob Andersen og Henning Semler, for at tale om det projekt de har arbejdet på i hemmelighed de sidste to på. Spillet Heroes & Generals.

1

De kalder det selv for et 'Mass Participation Game'. Ikke et MMO, men et browserbaseret FPS-spil med en strategisk overbygning, som omdanner udfald af mange små FPS-kampe til et overordnet resultat. Derudover er planen at også implementere casual-platforme på mobil og web i det samme strategiske gameplay.

Men først bad jeg dem forklare baggrunden for, at kaste sig ud i det her helt nye projekt.

" Vi kunne godt tænke os at komme væk fra det med at lave historie-drevne spil i kasser", forklarer Jacob. "Online spil har altid været super interessante men vi har ikke haft mulighed for rigtigt at prøve kræfter med genren. Det er nærmest 'back to basics' hvor alle beslutninger handler om gameplay."

Om selve bruddet med IO fortæller Jacob at det var en nødvendighed, for at kunne komme til at lave netop den type spil, som de gerne ville. "Det var ikke med vores bedste vilje, men der var nogen ting der skulle prøves, og derfor valgte vi at starte et nyt firma, hvor vi kan prøve de her online action-spil af."

De seneste par år har Reto Moto brugt på at arbejde på enginen bag deres nye spil. Fordi det er browser-baseret har det krævet en helt ny teknologi, hvor alt indholdet hentes fra nettet. "Det er nok det vi har brugt allermest tid på. At få udviklet ny teknologi og nye tools", forklarer Jacob.

2

Men hvad er det så for et spil, som Reto Moto har udviklet alt den teknologi til. Hvad er det enginen skal drive? "Spillet er i virkeligheden tænkt som værende et FPS. Counterstrike er nok det der indadtil har været vores mål". "Jaeh, iblandet noget Battlefield", overtager Henning, hvorefter de begge forklarer, at banestørrelsen dog nok er noget større end i Counterstrike.

Men deres mål er, at der stadig skal være relativt få spillere på den enkelte bane. Det skal være en størrelse så det stadig giver mening at spille i teams. Nogen fast grænse er der dog ikke sat endnu. Henning: "Vi må jo prøve os frem og se, hvor vi sætter gænserne [...] hvor spilbart er spillet sådan strategisk, action og planlægningsmæssigt."

Jacob:"Det der så er unikt ved det her spil, der er at vi har hele Europa med slagmarker kørende på en server. Så hver gang man spiller et action-spil svarer det til at man afvikler et battlefield på vores server. Det man så spiller i action-spillet det feeder så op i en database, og har så en virkning på resten af spillet."

Kommentarer (4)

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...