Eurogamer.dk

Batman: The Brave and the Bold

Pangfarvet Bat-action.

Der var engang, hvor Nattens Ridder hverken var mørk eller dyster, faktisk var han både pangfarvet og kæk. Og ja, vi taler om Batman, den psykisk arrede selvtægtsmand. Måske er diagnosen slet og ret skizofreni, da Batman igennem sine 71 år som kappeklædt hævner har udgivet sig for at være lidt af hvert. Ja, han har sågar flirtet med en regnbuefarvet batdragt tilbage i 1957.

I spillet 'Batman The Brave and the Bold' møder vi en komisk og farvestrålende udlægning af Batman, der er milevidt fra den dystre og indadvendte hævner, som vi elsker fra Frank Millers, Tim Burtons og Christopher Nolans udlægninger af flagermusemanden. Batman er i spillet The Brave and the Bold den gode gamle "Kapow-Slam-Bang-Batman!". Rap i replikken, kløft i heltehagen og klædt i kongeblåt og lysegråt uden skyggen af lak og læder eller tilbagevendende barndomstraumer.

'Batman The Brave and the Bold' er baseret på tegnefilmserien af samme navn, der kører på Cartoon Network. En serie, der med sin løsslupne stemning og pangfarvede stil er inspireret af især Adam Wests swingende 1960er Batman TV-serie, hvor Batman & Robin fyrede vandede vitser af, mens de uddelte bøllebank til superskurkene og blinkede kækt til kameraet.

1

Batman fortrød, at han takkede ja til hovedrollen i Dantes Inferno 2.

I The Brave and the Bold får Batman følgeskab af en bred vifte af mere eller mindre kendte DC superhelte, der alle deler Batmans smag for heroiske håndmadder, højteknologisk isenkram og kække oneliners. Spillet er designet til co-op, da fire andre helte udover Batman er spilbare. Batmans tro væbner Robin, den kampdragtklædte Blue Beetle, den hårdtpumpede Hawkman og den nævenyttige Guy Gardner, der er medlem af det intergalaktiske politikorps The Green Lanterns. Intet mindre kan gøre det, når DC universitets-superskurke byder op til dommedagsdans.

Batman: The Brave And The Bold - Video Vignette 1

Skurkene tæller alt lige fra de mere velkendte Batskurke som Two-Face og Catwoman til de mere obskure DC skurke som den hyperintelligente Gorilla Grodd, Clock King og Gentleman Ghost (ja, han er et spøgelse...og ja, han har læst Emma Gad) for blot at nævne nogle få af de farverige personager.

Spillet har fire kapitler, der er opdelt i mindre baner. Hvert kapitel er af cirka en times varighed og har sin egen superskurk og sin specifikke partner til Batman. For at krydre det hele med endnu flere superskurke er der også herlige minibosser i de baner, der introducerer hvert kapitel.

2

Batman var en kende misundelig på superskurkens svumlende statur.

Disse introduktionsbaner byder på nogle af spillets bedste momenter, da de fanger essensen af The Brave and the Bold konceptet: Batman og hans tro følgesvend, der er havnet i en eller anden langt ude kattepine, som kun du, spilleren, kan redde dem ud af. Et godt eksempel er mødet med Clock King, hvor Batman og Hawkman er bundet til et gigantisk urværk, som de må skære sig fri fra ved at svinge pendulet frem og tilbage mod de skarpe tandhjul.

Dernæst venter et klassisk skurkeopgør, hvor du skal bruge Clock Kings egne tikkende bomber mod den hoverende superskurk, der render rundt med et overdimensioneret ur som hoved. Fjollet, underholdende og helt i tegnefilmseriens legesyge ånd. Vi skal helt tilbage til Konami's Super Nintendo spil 'The Adventures of Batman & Robin' fra 1994 for at finde en tilsvarende vellykket spilversion af en Batman-tegnefilmserie.

'Batman The Brave and the Blod' er klart bedst i kampene mod superskurkene og i samspillet mellem Batman og hans følgesvende. Dialogen er vittig og ofte regulær morsom. Som da Robin bliver ved med at drille Batman med, at han er lun på Catwoman, eller da Blue Beetle spørger Batman, om han aldrig har fået en olfert i sine alt for stramme superhelteunderbukser. Batman er i kontrast til sine kække følgesvende passende tør og underspillet i sine svar og replikker. F.eks. omtaler han helt nøgternt sit specialangreb som "Hammer of Justice." ....Ja, den lader vi lige stå et øjeblik...

Kommentarer

Det er ikke længere muligt at kommentere. Tak fordi du deltog!

  • Loader...